Nieuwsbrief april

17 april 2021


Vanuit het bestuur,

Beste leden van ATC Swifterbant. De lente is gestart en het tennisseizoen ook. Er wordt weer gelest en recreatief gespeeld zonder grote beperkingen. Helaas mag de kantine nog steeds niet open en is ook het spelen van wedstrijden in enig competitieverband nog niet toegestaan. We zullen het nog even uit moeten zitten. De voorjaarscompetitie is in ieder geval uitgesteld tot begin juni.
Ondanks dat is het toch nodig om informatie te delen.

In dit bericht de volgende onderwerpen:
- Ten eerste de problemen rondom de bezetting van het bestuur van de vereniging.
- Verder de vragen die regelmatig komen over het al dan niet vegen van de banen 3 tot en met 5
- en tot slot de ALV voor dit kalenderjaar


Laatste oproep voor bestuursleden.

Aan alle leden van ATC Swifterbant.

In onze laatste bestuursvergadering is gebleken dat van de 5 zittende bestuursleden drie bestuursleden hun termijn niet zullen verlengen. Dat betekent dat nog 2 bestuursleden na de volgende ALV actief zullen zijn als bestuurslid. Dit is te weinig.

Ondanks herhaalde oproepen en gesprekken met mogelijke kandidaten heeft nog niemand concreet toegezegd de ontstane vacatures in te willen vullen. Het gaat hierbij om de vacatures voor: secretariaat, het penningmeesterschap en technische commissie. Kortom: het is twee voor twaalf zoals dat zo mooi heet.

Wanneer er daadwerkelijk maar twee bestuursleden blijven zitten dan is onduidelijk hoe en wat verder met ATC. Wij willen natuurlijk graag de club laten draaien en voortbestaan, maar kunnen dat zeker niet met z’n tweeën. Daarom doe ik nog een laatste oproep voor leden die plaats willen nemen in het bestuur. Ik kan mij voorstellen dat meer informatie nodig is om te kunnen besluiten of dit iets voor je is. Het zou een te lang stuk worden wanneer ik daar hier over uit ga wijden, maar je kunt contact opnemen met de zittende bestuursleden hierover. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected] met je vraag of vragen en je contactgegevens. Dan zorg ik ervoor dat een van de bestuursleden contact met je opneemt.

Ik kan alleen maar dringend verzoeken aan alle leden om dit te doen. Ook als je geen ervaring hebt of maar beperkte tijd. Mogelijk kan je iemand vinden waar je samen een taak mee op kunt pakken om zo de belasting te verdelen. We hebben het allemaal druk en willen ook tijd voor andere dingen over houden. Maar wanneer we willen tennissen kunnen we niet alleen consumeren, dan moeten we er met z’n allen de schouders onder zetten en iets doen voor de club. Anders kan dat verregaande gevolgen hebben die ik nu nog niet kan overzien.

Dus meld je alstublieft bij ons. Al is het maar voor een verkennend gesprek.


Al dan niet vegen op de banen 3 tot en met 5

In de afgelopen periode hebben wij een aantal keren de vraag gekregen waarom er geen sleepnetten (meer) liggen op de smashcourtbanen. De uitleg is als volgt: de sleepnetten nemen te veel zand mee naar achter de banen waardoor er, aan het eind van de week, te weinig zand op de banen ligt. Dit is vooral het geval bij vochtig weer. Het zand blijft in de netten hangen en gaat van de banen af. In principe kunnen deze banen een week zonder slepen met goed wekelijks onderhoud. Maar we begrijpen ook de vragen van de banen. Daarom zijn wij op zoek naar een goede oplossing. Wij hebben onze volgende bestuursvergadering op 11 mei en hopen er daarna op terug te komen.


Jaarlijkse ALV

Ook dit jaar zal de ALV, zoals het er nu voorstaat digitaal worden gehouden en wel op 18 mei. Onze verwachting is niet dat de versoepelingen dan al zover zijn dat we met grote groepen in de kantine mogen. Houd de datum vast vrij, iedereen krijgt tegen die tijd van ons een uitnodiging.

Tot zover,

Met vriendelijke groet,
Chris Klaver

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 321 321 620

Address

Sportweg 4
8255 PX Swifterbant