Nieuwsbrief augustus

25 augustus 2020


 

Van de voorzitter

Beste leden ATC Swifterbant,

In deze nieuwsbrief veel (praktische) informatie over en rondom het corona virus. Daar zijn we nog niet vanaf. Toch wil ik daar niet de nadruk op leggen. Tennis is tenslotte een sport die, met wat aanpassingen, prima kan worden gespeeld omdat het geen contactsport is. In ieder geval niet in fysiek opzicht. In sociaal opzicht is het juist wel een contactsport omdat het de mogelijkheid bied om met veel verschillende mensen te spelen en kennis te maken. En daar wil ik iedereen dan ook toe uitnodigen.
Ik begrijp dat het leuk is om met bekenden en vrienden te spelen, dat het leuk is om op niveau te spelen, maar nodig is iemand anders uit. Speel eens met iemand van een niveau hoger of lager. Daar kan jij of de ander zoveel van leren. In ieder opzicht.

Ook doe ik weer een oproep voor ondersteuning van alle vrijwilligers die er al zijn. We willen graag een levendige club met leuke activiteiten waarin het goed georganiseerd is. Daarvoor hebben we echt meer handen nodig. Er moet zoveel gebeuren en met de huidige bezetting redden wij het niet.


Open toernooi, corona en de banen
 

Ondanks alle beperkingen en soms verontrustende berichten rondom het coronavirus is het toch weer druk in tennisland.
De banen zijn, vooral ’s avonds, goed bezocht over het algemeen, er worden overal toernooien georganiseerd en de competitie staat ook al weer voor de deur.
Ook ons eigen open toernooi is van start gegaan en ook daar gelden een aantal maatregelen en beperkingen die soms wat overdreven of ingewikkeld kunnen lijken, maar waarvan wij toch willen vragen om je daaraan te houden. Zowel voor spelers als voor toeschouwers gelden deze. Deze regels worden naar alle deelnemers gemaild en zullen voor het publiek op het park duidelijk aanwezig zijn.

Een toernooi dat gespeeld gaat worden op nieuwe en opgeknapte banen. De banen 3, 4 en 5 zijn al maanden goed bespeelbaar maar de banen 1, 2, 6 en 7 hebben iets meer aandacht gevraagd. De banen 1 en 2 is nog een keer nieuw gravel opgekomen omdat de bovenlaag te grof was en er geen binding ontstond. De banen 6 en 7 zijn door de acco groep aangevuld met nieuw gravel.
Voor mij was het de eerste keer om dit mee te maken en ik kan alleen maar een compliment geven richting de heren van de acco groep. Het is veel meer werk dan je vooraf denkt. Het is niet altijd voor iedereen zichtbaar, maar de acco groep stopt altijd al veel tijd in het onderhoud, maar de afgelopen periode toch iets meer. Dank daarvoor.
De banen zien er weer goed uit en zijn prima bespeelbaar.

Ook dank aan de vrijwilligers die het toernooi organiseren. Want naast Jan en Willy is er een groep gevormd die ondersteunen om vooral de regels en beperkingen rondom het coronavirus te organiseren. En het is echt belangrijk om deze regels na te leven. Niet naleven kan sluiting tot gevolg hebben. Daarnaast is het voor niemand prettig wanneer bestuur en organisatie als politieagent op het park rond moeten lopen.


Deen sponsoractie 

Door het Coronavirus is de club een aantal inkomsten misgelopen. Vooral het feit dat de kantine zo lang dicht is geweest kost geld. En net als iedere vereniging is iedere euro welkom.
Enige tijd terug hebben wij ons als ATC Swifterbant in kunnen schrijven bij de Deen Sponsor Actie.
En bingo, wij zijn ingeloot!!! Dat is goed nieuws, gezien dat financieel gunstig is voor de vereniging en indirect ook voor alle leden uiteraard.

De DEEN Sponsor Actie 2020 loopt van zondag 16 augustus t/m zaterdag 5 september. In iedere DEEN winkel doen maximaal 5 verenigingen mee aan de Sponsor Actie. Deze zijn allemaal te vinden op deen.nl/sponsoractie. Over al deze verenigingen wordt in totaal het mooie bedrag van € 400.000,- verdeeld. Als er 5 verenigingen meedoen in een winkel, wordt er € 5000,- per winkel verdeeld.
Hoe meer sponsormunten de vereniging verzamelt, hoe hoger de sponsorbijdrage zal zijn. Het is dus heel belangrijk dat we allemaal actief mee sparen! Dus mochten jullie nog boodschappen moeten doen vandaag, morgen of op welke dag dan ook t/m 5 September? Denk dan aan deze actie !!! 😉
Alvast bedankt.


Vrijwilligers binnen de club 

In het eerste stukje heb ik het belang van vrijwilligers binnen de club al benadrukt. Helaas is het zo dat alle ambities en wensen die er nu leven binnen het bestuur niet kunnen worden uitgevoerd omdat we daarvoor mankracht te kort komen. Iedereen heeft zijn of haar eigen werk en andere bezigheden en maar beperkte tijd.
Daarom zijn we aan het kijken naar kleinere taken en meer handen.
Zo zoeken we bijvoorbeeld iemand die een stukje promotie voor de club op zich wil nemen. Denkt bijvoorbeeld aan contact met pers en media.
We zouden graag iemand hebben die wervende activiteiten wil en kan organiseren. Activiteiten zoals de nationale sportweek, startersgroepen en zomerchallenge e.d. We zoeken iemand die daar de regie in kan en wil nemen, samen met een aantal leden die praktisch hulp bieden.
Ook voor het organiseren van bindende activiteiten kunnen we hulp gebruiken. Ik zei het in mijn inleiding al: ATC moet voor iedereen en met iedereen zijn en activiteiten als TOSS en bijvoorbeeld een laddercompetitie zijn prima manieren om contacten te leggen en andere leden te leren kennen.

Tot slot zijn wij nog steeds op zoek naar een competitieleider. Maurice is afgetreden, maar neemt nu nog deze rol op zich.
Mocht je meer informatie willen dan kan je dit krijgen bij Michael Wulff of Maurice Breet.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 321 321 620

Address

Sportweg 4
8255 PX Swifterbant