Praalwagens

ATC Swifterbant 50 jaar jong. Momenteel vraagt Stichting De Klokbeker de inwoners van Swifterbant, om tijdens komende Koningsdag een oude Swifterbantse traditie in ere te herstellen. Bij het verschijnen van dit artikel, is het de schrijver niet bekend of het minimale aantal praalwagens er ook komt. Maar het idee alleen al, brengt mogelijk menig Swifterbantse inwoner terug naar de jaren dat er heel veel praalwagens meededen.

De ATC Swifterbant, heeft voor zover bekend twee keer met een wagen mee gereden. De eerste keer was in 1993, één jaar voor het 25 jarig bestaan. Een nagebouwde tennisbaan op een grote platte wagen met een, vonden wij als tennissers tenminste, prachtig aangeklede trekker. De toenmalige voorzitter, Louis Kuijs, was de man op die trekker. Aan de voorkant was een stuk bij de wagen aangebouwd. Onze toenmalige Groundsman vertegenwoordigde het vrijwilligerswerk aan alle accommodaties. Achterop was ook een aanbouw gemaakt. Daarop een minibar met leden die de kantine uitbeelden. En tja, de vloer van de kar was dus omgebouwd tot mini tennisbaan. Aan de ene kant de senioren in ouderwetse tenniskleding en aan de andere kant van het netje de junioren.


Vele jaren later, in 2009 dus, was er weer een groep leden die “de kar” wilden trekken. Met het thema “Tennis Werelds Idee” werd de wagen middels een aantal vliegende schotels opgetuigd met een zeer gemotiveerde groep leden. De machinist op deze trekker was Henk Bruining. Ook hier dus weer veel zelfwerkzaamheid! Het resultaat? De 1e prijs! Daar werd door de bouwgroep na die tijd een slok op genomen. Beide praalwagens mochten destijds gebouwd worden in de schuur van Aty en Louis Kuijs. Dit jaar weer een wagen van de ATC? Geen idee.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 321 321 620

Address

Sportweg 4
8255 PX Swifterbant

KVK-nummer

39026886