Tennisles

Verbeter je spel en neem tennisles! Voor alle leeftijdsgroepen in de verschillende niveaus (beginners en gevorderden, jong en oud) worden er lessen georganiseerd door Tenniscollege Flevoland. Tenniscollege Flevoland beschikt over alle licenties (A, B en C) en is bevoegd tot lesgeven op ieder niveau en is door ATC Swifterbant ingehuurd voor het geven van lessen en trainingen op de club.

De trainingen op de club worden verzorgd op maandag en donderdag. Kosten en voorwaarden staan op de formulieren.

Let op: Je kunt alleen tennislessen nemen als lid bent van A.T.C. Swifterbant (dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen)

 

Tenniskids bij ATC Swifterbant

Geef kinderen een tennisracket en een bal in de hand en de interesse voor tennis is gewekt! Tenniskids is het lesprogramma van onze vereniging om kinderen te leren tennissen. Wij bieden jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze het tennisspel snel (in 3 fasen) onder de knie krijgen.

Fase 1 (rood): Op een kleine baan d.m.v. korte oefeningen en met gebruik van materialen de basisvaardigheden (bewegen, coördinatie, wedstrijdjes) aanleren.
Fase 2 (oranje): Op groter veld nieuwe slagen en technieken aanleren en wedstrijden spelen.
Fase 3 (groen): Kinderen worden sterker en groter en ontwikkelen hun techniek en tactiek en de kinderen gaan competitie spelen.


Invulling van de lessen

In de zomer is er een cursus van 20 weken en in de winter een cursus van 20 weken. Een tennisles duurt 50 minuten, binnen deze 50 minuten worden de technische, tactische en conditionele aspecten verwerkt. In de zomerperiode worden er (in competitieverband) veel wedstrijden gespeeld door zowel jeugd als senioren.

In de winter is er mooi de gelegenheid om technische veranderingen toe te passen. Denk hierbij maar eens aan een greepverwisseling bij een service of forehand/backhand. Dit zijn moeilijke veranderingen die ook hun tijd nodig hebben voordat dit goed gaat. De winterperiode leent zich daar goed voor en je gaat dan in de lente met een voorsprong de baan op.


Voor nadere inlichtingen

www.tenniscollegeflevoland.nl
ATC Swifterbant | TennisCollege Flevoland

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 321 321 620

Address

Sportweg 4
8255 PX Swifterbant

KVK-nummer

39026886