Tenniskids

Tenniskids is hét officiële tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd (vanaf 4 jaar) de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;

  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;

  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:

  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.
Afbeeldingsresultaat voor tenniskidsK

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen. Doe je mee aan de Worldtour dan speel je op zondagochtend kleine korte wedstrijdjes bij ons op de club, maar ook bij andere op de club. Natuurlijk ga je niet alleen, want je zit in een team. Naast de Worldtour worden er op de club allemaal leuke dingen georganiseerd.

ATC Swifterbant geeft tennisles via de Tenniskids formule. Onze professionele trainer heeft extra workshops gevolgd om les te mogen geven via Tenniskids.

Waarom is Tenniskids belangrijk?

Voor kinderen die net beginnen is tennissen op een groot veld wel ontzettend stoer maar niet heel leuk en verliezen daardoor snel hun interesse. De baan is veel te groot waardoor de rally´s kort zijn, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langst bezig met ballen rapen in plaats van tennissen. Tenniskids is een stimulerend tennisprogramma speciaal ontworpen voor kinderen. Het leert kinderen op een ´toffe´ manier te tennissen. Tennis is namelijk fun! Tenniskids wordt gespeeld op een veld die precies groot genoeg is en met ballen die iets zachter zijn. Hierbij wordt je uitgedaagd om steeds een stapje verder te gaan.

Hoe is Tenniskids opgebouwd?

In het kort doorloop je vier fases. De kleuren blauw, rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fases die de kids doormaken.

Afbeeldingsresultaat voor tenniskids blauw

Blauw 4 t/m 6 jaar

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Rood t/m 7 jaar

In deze tweede  fase gaan kids echt voor het eerst tennissen. Een groot aantal kinderen zullen ook in deze fase instromen.  Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het  gebied van bewegen en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons-/foambal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

 

 

Oranje 8 t/m 11 jaar

In de derde fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan. Ze spelen met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer

Groen 11 t/m 12 jaar

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. Kids op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is

 

Wedstrijden voor Tenniskids

Het wedstrijdprogramma bestaat uit de World Tour, Groene competitie en toernooien. Meer informatie hierover vind je op de website www.tenniskids.nl

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 321 321 620

Adres

Sportweg 4
8255 PX Swifterbant

KVK-nummer

39026886